• Daca nu e Presa Canario e doar un simplu caine!

  Presa Canario, cunoscut si sub denumirea de cainele de Canare este o rasa masiva si puternica,
  un caine cu calitati innascute de protector si paznic al turmelor de vite.
  Acest caine are potentialul de a fi un inamic de temut!
  Originar din Insulele Canare, Presa Canario este un caine musculor cu o personalitate puternica.
  Aceasta rasa a fost initial utilizata la luptele de caini si a fos creata in urma incrucisarilor cainilor de cireada (acum disparuti) care au fost adusi in Insulele Canare de catre colonistii spanioli.
  Cainii Presa Canario au fost caini de lupta extraordinari dar numarul lor a scazut aproape pana la dispatie atunci cand luptele de caini au fost interzise in anii 1940.
  in 1960 cativa crescatori interesati s-au straduit sa restabileasca rasa prin incrucisarea rasei Perro de Ganado Majorero cu alte rase de talie mare.
  In urma acestei incrucisari au aparut doua varietati:
  Presa Canario care provine din Insula Gran Canare este un caine de talie mare si puternic obtinut in urma incrucisatii cainilor aparuti dupa incrucisarea initiala cu mastiff-ul si marele danez.
  Cealalta varietate provine din Tenerife si este mai agila. Aceasta varietate a fost creata prin incrucisarea Bulldog-ului, Bullmastiff-ului, marele danez, Staffordshire bull terrer-ului, pitbull-ul si dogului de Bordeaux.
  Astazi Presa Canario se spunea ca este un metis rezultat in urma tuturor incrucisarilor mentionate si a straduintelor multor crescatori, metis care este dotat cu toate caracteristicile unui excelent caine de cireada si de paza si protectie. Cu toate acestea, acesti caini sunt interzisi in cateva state datorita tendintei lor spre agresivitate.Rasa este acceptata in Statele Unite dar American Kennel Club nu a recunoscut rasa pana in momentul acesta.
  Astazi, rasa este recunoscuta de organizatia internationala APRI.